EZ GNOJIVO
Kalijev klorid obogaćen magnezijem,sumporom i natrijem 40 (+6+4+12)

40 % K2O vodotopivi kalij oksid
6 % MgO vodotopivi magnezij oksid
4 % Na2O vodotopivi natrij oksid
12.5 % SO3 vodotopivi sumpor triokisid

Korn-Kali – više od kalija

Korn-Kali je kalijevo gnojivo premium kvalitete koje uz kalij sadrži hranjiva sumpor, magnezij i natrij.  Ova hranjiva  često se zanemaruju od strane poljoprivrednih proizvođača, pa se zbog toga javlja i njihov nedostatak u tlu.

Glavna prednost Korn-Kali gnojiva je njegova brza topivost i potpuna dostupnost hranjiva biljkama u odnosu na ostala slična gnojiva (npr. kalijeva sol-KCl 60%) zbog čega se osim u osnovnoj gnojidbi može primjeniti i u predsjetvenoj gnojidbi Ukupan sadržaj hranjiva u ovom gnojivu iznosi 62,5%!

Korn-Kali proizvod je prirodne mineralne sirovine – kiserita u kojoj se minerali kalija i magnezija pojavljuju zajedno, a čija su nalazišta jedinstvena u svijetu (Kassel, Njemačka). Magnezij se nalazi u obliku magnezij sulfata, što ga čini iznimno topljivim i dostupnim biljkama. Topljivost magnezija iz kiserita iznosi 471 g/l, dok je topljivost dolomita puno manja (većina ostalih proizvođača dodaje ga u gnojivo), te iznosi 0.034 g/l.

Primjena Korn-Kali gnojiva pokazala je odlične rezulltate u smislu povećanih prinosa i kvalitete  kod svih ratarskih kultura, a posebice kod proizvodnje kukuruza, ječma, pšenice uljane repice, šečerne repe i uljne tikve.

Pakiranje: 25 kg vreća ;  600 kg jumbo vreća